elkon20153

reklamavelika2015

Obavijesti i najave iz grada Našica

Jučer je u Našicama u prostorijama Gradske vijećnice s početkom u 19 sati u održana 12. Sjednica Gradskog vijeća Grada Našica.

 

Za razliku od uobičajenih sjednica na kojima je uobičajen veliki broj točaka, na ovoj jučerašnjoj je na dnevnom redu bila samo jedna vrlo važna točka pod nazivom Prijedlog Odluke o zaduženju kod OTP banke Hrvatska d.d. Zadar za financiranje kupnje nekretnine u vlasništvu Marca Pejacsevicha, k.č.br. 1712/3 u k.o. Našice, u ZK ulošku 5111 označenu kao „Dvorac Pejačevićev trg“.

 

Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić upoznao sve prisutne gradske vijećnike o točki koja je pred njima, prišlo se glasanju te je točka u nastavku sjednice na zadovoljstvo svih jednoglasno usvojena.

 

Nakon sjednice gradonačelnik Krešimir Žagar nam je rekao par riječi o važnosti ove točke i što to znači za naš grad Našice.

„Održana je vrlo kratka sjednica Gradskog vijeća s jednom jedinom točkom, a to je odluka o davanju suglasnosti za zaduženje Gradskoga vijeća, zaduženje koje će biti potrebno da bi se riješio ugovor o nagodbi za mali i veliki dvorac. Gradsko vijeće je na svojoj posljednjoj sjednici donijelo odluku o zaduženju i to je ugradilo u rebalans proračuna za 2015. godinu. Nakon toga su gradske službe obavile javni natječaj na koji se javilo sedam poslovnih banaka i izabran je najpovoljniji ponuditelj. Radi se o OTP banci koja je ponudila stvarno mali iznos ukupnoga troška kredita, koji je gotovo polovina iznosa od najvećeg ponuđenog iznosa po natječaju. S obzirom kako Vlada Republike Hrvatske, kako bi dala suglasnost Gradu za zaduženje, traži odluku Gradskog vijeća o zaduženju i kreditoru, bilo je potrebno održati sjednicu upravo s ovom točkom Gradskoga vijeća. Moram sa zadovoljstvom konstatirati kako je ova odluka donesena jednoglasno. To je samo slijed okolnosti oko velikog i malog dvorca i s takvom odlukom ćemo ići prema Vladi, tražiti njenu suglasnost koju očekujemo u roku od 30-ak dana kako bismo pristupili realizaciji kredita i okončanju samog ugovora.“ – rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar

 

Vidimo se u subotu 25. travnja 2015. s početkom u 10 sati ispred Robne kuće u Našicama. 

Vidimo se...

Grad Našice otvara javnu raspravu u vezi  Akcijskog plana energetski održivog razvoja (eng. Sustainable Energy Action Plan, SEAP) grada Našica koji su u okviru europskog projekta Meshartility (www.meshartility.eu), proveli Grad Našice i projektni partner Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR).

           

Akcijski plan energetski održivog razvoja temeljni je dokument koji na bazi prikupljenih podataka o zatečenom stanju identificira i daje precizne i jasne odrednice za provedbu projekata i mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije, koji će rezultirati uštedama te smanjenjem emisije CO2 za više od 20% do 2020. godine.

 

Cilj i svrha javne rasprave je prikupiti mišljenje zainteresirane javnosti o predloženom Akcijskom planu energetski održivog razvoja Grada Našica.

 

Sve prijedloge i primjedbe možete uputiti na adresu elektroničke pošte: ines.toth@nasice.hr ili adresu: Grad Našice, Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, Trg. Dr. Franje Tuđmana 7, 31500 Našice.

Javna rasprava je otvorena do 14. travnja 2015. godine.

 

Dokument možete preuzeti ovdje: Akcijski plan energetski održivog razvoja Grada Našice

 

Kompletan sadržaj priloženog dokumenta možete pogledati u nastavku.

Dokument možete preuzeti ovdje: Akcijski plan energetski održivog razvoja Grada Našice

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Našice poziva Vas na predavanje PRIMJENA ZAKONA O UDRUGAMA (Financijsko poslovanje, kontrola i planiranje).

Predavanje je namijenjeno osobama koje vode financijsko-materijalno poslovanje Udruga. Predavanje će se održati 24. ožujka 2015. godine (utorak) u 18 sati u gradskoj vijećnici (Našice, Trg dr. F. Tuđmana 7). Predviđeno trajanje je oko 90 minuta.

 

Predavačica: mr. sc. Sunčica Bajić suautorica knjige ,“Poslovanje udruga".

 

Budući da je novi zakon donio brojne promjene i pooštrio kazne za propuste savjetujemo Vas da poslovanje Udruge uskladite s novim Zakonom.

Kotizacija: 50 kuna po sudioniku - uplata gotovinom na ulazu u dvoranu (prikupljenim sredstvima nagradit ćemo troje najboljih učenika ekonomske struke Srednje Škole Našice).

 

Dokument poziva u PDF-u možete skinuti ovdje.

Temeljem Odluke Gradonačelnika Grada Našica o davanju gradskog stana u najam od 10. ožujka 2015. godine, KLASA: 370-01/15-01/01, URBROJ: 2149/01-02-15-01, Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša raspisuje javni natječaj za davanje gradskih stanova u najam.

Raspisuje se natječaj za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Našica i to:

Stan u Našicama, Ivana Gundulića 7, izgrađen na k.č.br. 1468/5, k.o. Našice, z.k.ul. broj, 4791, poduložak 6, površine 36 m2, I. kat,

i

Stan u Našicama, Petra Preradovića 2, izgrađen na k.č.br. 2593/5, k.o. Našice, z.k.ul. broj 5022, poduložak 11, površine 34 m2, II. kat.

 

Tekst natječaja kao i zahtjev možete preuzeti u PDF formatu.

 

Zbog nastavka izvođenja radova na obnovi državne ceste DC2 (na dionici broj 010 Našice – Josipovac) na dijelovima ceste na području naselja: Markovac Našički, Jelisavac, Breznica Našička i Koška, državna cesta DC2 biti će privremeno zatvorena za promet u vremenskom periodu od 10. ožujka od 10 sati do 15. lipnja, osim za vozila lokalnog stanovništva, dostave, autobusnog prijevoza, komunalnih i hitnih službi, kojima će po potrebi biti omogućen prolazak kroz gradilište.

 

Promet između Našica i Osijeka odvijat će se prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa slijedećim privremenim obilaznim pravcem: s državne ceste DC2 – državnom cestom DC515 (u smjeru Đakova) – državnom cestom DC7 (u smjeru Osijeka) – na državnu cestu DC2 i obrnuto.

 

Foto: Iz Arhive

SPORT

CRNA KRONIKA

POLITIKA

ZANIMLJIVOSTI

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2012 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.