Feričanačko vince – Galerija
22/01/2018
vince1

Tradicionalnom manifestacijom Feričanačko vince, Nexe grupa iz Našica i vinarija Feravino koja se od 2015. nalazi u sastavu Poljoprivrednog poduzeća Osilovac d.o.o., obilježili su blagdan sv. Vinka. koji simbolizira početak nove vinogradarske godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine privuklo je velik broj prijatelja i poslovnih partnera, koji su imali prigodu u lijepom prirodnom ambijentu na Božilovcu kušati feričanačka vina, ali i poznati vinogradarski ražanj sastavljen od domaće kobasice i slanine.

vince2

Nije izostao ni tradicionalni blagoslov vinograda, a prema starom narodnom običaju trs je okićen kulenom i kobasicama te zaliven vinom kako bi vinogradarska 2018. godina bila što uspješnija.

Tijekom obreda koji je vodio Mihael Lustig, predsjednik HKD-a Manuel Feričanci, ovogodišnju rezidbu feričanačkih vinograda predvodio su Ivan Ergović, predsjednik uprave Nexe grupe zajedno sa Draženom Babićem, direktorom Osilovca i Amaliom Liović, voditeljicom Odjela za vinogradarstvo u Feravinu. Vinograde je blagoslovio vlč. Vicko Obradović, župnik Župe Duha Svetoga u Feričancima.

vince4

U novu vinogradarsku godinu Feravino ulazi s odličnim rezultatima iz prethodne godine u kojoj je izvoz feričanačkih vina porastao za 15 posto u odnosu na prethodnu.

– Feričanačko vince je odličan početak nove vinogradarske godine koja će, vjerujemo biti uspješna. Feravino nastavlja sa strategijom rasta i razvoja, pa ćemo ove godine završiti investicijski ciklus od 3 milijuna eura. Radi se o novoj primarnoj preradi, najmodernijim prešama, vinifikatorima i cisternama. Potencijal vinograda i grožđe želimo maksimalno iskoristiti i naš cilj nije količina. Mi želimo kvalitetu i mislim da smo na dobrom putu jer velike potencijale naših vina potvrđuju brojne osvojene nagrade i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima – rekao nam je Ivan Eergović. Budući da su vlasnici kurije Mihalović, koju planiraju obnoviti, Feravino će svoju osnovnu ponudu dopuniti i turističkom.

vince5

Feričanačko vince je zaključeno veselicom pod šatorom u kojem je tisuću gostiju počašćeno ukusnim čobancem, voletinom s ražnja, domaćim kolačima te feričanačkom graševinom i frankovkom.

{gallery width=270 height=180}Slike_tekstovi/2018/1mjesec/22/v3{/gallery}

bricks2016