Prijava Registracija

Login to your account

Kreiraj korisnički račun * * Obavezno polje

Ime koje ste unijeli nije ispravno.

Warning: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments in /home/photobyh/public_html/nasice.com/libraries/joomla/methods.php on line 342
Nevažeća lozinka.
Lozinke koje ste unijeli ne podudaraju se. Molimo unesite željnu lozinku u polje za lozinku i potvrdite vaš unos ponovnim unošenjem u polje za potvrdu lozinke.
Neispravna e-mail adresa
E-mail adrese koje ste unijeli ne podudaraju se. Unesite svoju e-mail adresu u polje e-mail adresa i potvrdite vaš unos u polje e-mail potvrde.


bon2014aaa

Članci

Našice - Kreativna radionica - Izrada knjižnih označivača

radionica27_4_1a

U Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice održana kreativna radionica izrade knjižnih označivača, tzv. bookmarkera, u kojoj su sudjelovali učenici OŠ kralja Tomislava Našice. Ova je radionica dogovorena, naime kao suradnja naše Knjižnice i škole, pri čemu su u nju bili uključeni i učenici koji njeguju slovački materinji jezik.

Voditeljice radionice bile su Silvija Šokić i Ružica Vinčak, a 25 učenika koji su sudjelovali vodile su nastavnica Ana Marošević i školska knjižničarka Ivana Ostrički.

Učenici su prije samog pristupanja izradi straničnika dobili vrlo poučno i zanimljivo izlaganje u powerpointu koje je pripremila knjižničarka Silvija Šokić, a na pristupačan im je način objašnjeno što su u stvari knjižni označivači, kada su nastali prvi, tko ih je napravio i od kakvih materijala. Zatim je knjižničarka Silvija Šokić pokazala svoju bogatu zbirku straničnika.

Uglavnom, nakon upoznavanja s poviješću ovog malog, najčešće nezamijetnog, a opet tako bitnog predmeta, učenici su dobili inspiraciju i prionuli su izradi (vlastitom kreativnom rješenju) knjižnog označivača. Izrađeni straničnici su vrlo zanimljivi, ima stvarno prelijepih i originalnih uradaka. Sve straničnike s ove radionice izložit ćemo slijedeći tjedan na maloj izložbi u hodniku Knjižnice, pa pozivamo korisnike da obrate pozornost na ovu zanimljivu izložbu.

Radionica izrade knjižnih označivača – bookmarkera organizirana je pod mottom „Čitanje je i dalje aktualno; čitanje uz lijepi straničnik još je bolje i privlačnije“, a osnovni joj je cilj bio potaknuti učenike na čitanje, zanimanje za knjigu i materinski jezik (bio on hrvatski ili slovački).

(Tekst&Foto: Ružica Vinčak)

nexegradnja2

GlobAllShare1

Imate još jako malo vremena da se uključite u ovu svakim danom sve veću globalnu mrežu i da ostvarite BESPLATNE dionice.

ANKETA

Tko bolje živi u HR? Ljudi na selu ili u gradu?

felga up

hotelreklama1

gelo1

alicia1

dubainovo

Najnovije fotografije

BESPLATNI MALI OGLASI

Time passed:
0
2
Dana
1
1
Sati
2
1
Minuta
1
5
Sekundi
www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2012 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.